Marts 18, 2024
Intel® Ethernet 800 Series Network Adapters support speeds up to 100Gbps and ...
Marts 12, 2024
AI Leaders and Top Companies From Healthcare, Transportation, Financial ...
Marts 11, 2024
At MWC 2024 in Barcelona, Intel announced its future Intel® Xeon® processor ...
Marts 08, 2024
Recognized for Marketing Excellence and Received TikTok for Business Overseas ...
Marts 01, 2024
Solidigm D5-P5336: Massive Capacity, Minimal Cost
Februāris 27, 2024
Dell Technologies introduces new edition of RISE Partner Program. The new ...
Ko patiešām vēlas datu aizsardzības speciālisti

Novembris 26, 2018

Ko patiešām vēlas datu aizsardzības speciālisti

Rezultāti šeit!

Klientus uztrauc pašu problēmas, ne tas, ko piedāvā piegādātāji. Gala rezultātā – klienti iegādājas produktus problēmu, kas traucē ceļā uz veiksmi biznesā, risināšanai. Virzoties uz šo mērķi, klienti bieži nonāk neapskaužamā situācijā, kas sava biznesa modeļa realizācijai liek upurēt vienu vai vairākus raksturlielumus – veiktspēju, pieejamību vai cenu. Savukārt, kad produkts risina problēmu kopumu un to veic par pievilcīgu cenu, klients kļūst ieinteresēts.

Aptaujas gaitā, ko veica datu korporatīvās glabāšanas forums (the Enterprise Storage Forum), par vissvarīgākajām problēmām, ar kurām ir saistīta esošās datu glabāšanas infrastruktūras ekspluatācija, klienti atbildēja šādi:

Problēma

Atbildējušo procents

Aprīkojuma novecošana 18%
Apjoma nepietiekamība 17%
Lielas ekspluatācijas izmaksas 13%
Drošības un atbilstības problēmas 13%

Mēs izskatījām datus un uzdevām sev jautājumu: “Vai mēs esam orientēti uz to, ko prasa klients?”. Iedziļināsimies pēc kārtas katrā no klientu prasībām:

Aprīkojuma novecošana

Datu pārnese – tas vienmēr ir apgrūtinoši un pastāv papildus risks, bet mēs bieži aizmirstam, ka tas pats attiecas uz aprīkojuma novecošanu. Aparātnodrošinājumam piemīt U-veida atteiču līkne – daži komponenti “mirst jauni” vai, vēl sliktāk – jau sākotnēji ir dzīvotnespējīgi. Tad sistēma stabilizējas ar zemu atteiču līmeni daudzu gadu garumā, savukārt turpmākajā atteiču biežums negaidīti būtiski pieaug. Novecojošs aprīkojums arī palielina jau tā ierobežotā IT-budžeta aprīkojuma servisa nomaiņas izdevumus, un IT struktūrvienībām nākas savlaicīgi uzsākt datu pārneses nākamajā glabātuvē aprīkojuma iegādi bez papildus izdevumiem.

Es ļoti vēlētos apspriest mūsu novitāti, kuras realizācija ir ieplānota atbildot uz šo izaicinājumu, bet līdz oficiālās izziņošanas brīdim, varu vien pateikt, ka tā atrisinās problēmu un pazeminās datu pārneses cenu. Palieciet kopā ar mums!

Apjoma nepietiekamība

Kompānija INFINIDAT piedāvā saviem klientiem unikālu biznesa modeli: “Pastāstiet mums par savām šodienas problēmām un nākotnes izaugsmes plāniem”. Mēs uz sava rēķina radīsim jūsu izaugsmei pietiekami apjomīgu sistēmu, bet jums būs jāapmaksā vien tas, kas ir nepieciešams tieši pašreiz. Kad pienāks patiešām melna diena un kāds pateiks: “Es aizmirsu tev paziņot iepriekšējā mēnesi, bet mums ir nepieciešams izdalīt 100 TB mūsu jaunajam produktam, un tie mums ir vajadzīgi šodien”, jūs vienkārši izlietosiet pieejamo apjomu un paziņosiet mums. Cena jau ir atrunāta sākotnējā darījumā, tādēļ nebūs nekādu pārsteigumu, pirkuma gaidīšanas, piegādes, krautnēšanas un glabāšanas statīvu – mākoņservisa elastīgums mūsu datu centrā!

InfiniBox – tā ir unikāla arhitektūra, kas paredzēta vislabāko iespēju nodrošināšanai, uzturot dažādas darba slodzes ar ārkārtīgi stabilu veiktspējas līmeni!

Lielas ekspluatācijas izmaksas

Lielas ekspluatācijas izmaksas – tās veido ne tikai mūsu ierīcēm nepieciešamā elektroenerģija un dzesēšana. Tas ir arī laiks, kas vajadzīgs darbības uzturēšanai, un tam nepieciešamā personāla daudzums.

Pateicoties augstam automatizācijas un pašapkalpošanās līmenim, InfiniBox nepieciešams mazāks pastāvīgu štata darbinieku daudzums datu petabaitu vadībai (sīkāk skat. pētījumu Forrester). Tajā pašā laikā InfiniBox piedāvā līdz 4,2 PB (pirms datu saspiešanas) vienā vietā -visaugstākā patēriņa brīdī tikai 8 kW. Lūk TAS ir efektīvi!

Drošības un atbilstības jautājumi

Drošības un atbilstības izdevumus ir iespējams samazināt daudzos veidos, bet Vispārīgā datu aizsardzības regula (GDPR) / AB375, NYDFS, kā arī daudzas citas reglamentācijas attiecībā uz personīgajiem datiem, paaugstina kļūdas risku. Tajā pašā laikā, hakeri katru dienu cenšas uzlauzt jūsu datus, un laiks ir viņu pusē.

Risks aizvien vairāk pieaug sakarā ar to, ka šodienas hakeri ir tik meistarīgi kā nekad iepriekš. Ko var darīt IT biznesa atbalstam?

Atbilde ir ļoti vienkārša: datu šifrēšana. Tādējādi datus zogošie hakeri neiegūs tiem piekļuvi. Un vēl: GDPR 34. pants nosaka, ka šifrētu datu nozagšanas gadījumā nav pat nepieciešams apziņot datu subjektus!

Tad kas notiek ar datu glabātuvi?

Daudzi datu glabāšanas masīvi pārmēru paļaujas uz datu saspiešanu, lai kompensētu dārga aparātnodrošinājuma izdevumus. Tomēr šifrēšana padara pilnīgi neiespējamu datu saspiešanu. Klienti, kuriem ir nepieciešama šifrēšana sakarā ar atbilstības problēmām, cenas dēļ nevar to veikt. InfiniBox – tas ir unikāls piedāvājums, jo nepaļaujas uz dārgiem nesējiem un paliek rentabls pat datu šifrēšanas gadījumā.

Protams, pastāv virkne citu problēmu, kuru risināšanā mēs varam palīdzēt mūsu klientiem, bet šoreiz es vēlētos pievērst uzmanību ārējai izpētei. Vēlaties uzzināt vairāk? Lejuplādējiet mūsu Datu glabāšanas arhitektūras “Balto grāmatu” vai vērsieties pie mums. Mēs jums nodemonstrēsim kā viena inovatīva tehnoloģija var uzreiz atrisināt problēmu kopumu.

Par Eranu Braunu
Erans Brauns ir kompānijas INFINIDAT tehniskais direktors ЕМЕА jomā. Vairāk kā 14 gadus Erans nodarbojās visu līmeņu datu centru arhitektūru – aplikācijas, vizualizācija, tīklu veidošana un, pats galvenais – datu glabātuves. Viņa iepriekšējie amati ietver preču ražošanas augstāko vadību, sistēmu izstrādāšanu un konsultēšanu, darbu ar kompānijām dažādās vertikālēs (finanses, nafta un gāze, telekomunikācijas, programmnodrošinājums un tīkls), kā arī palīdzību biznesa aplikāciju atbalsta infrastruktūras plānošanā, izstrādāšanā un izvēršanā.